”Ei tässä mitään tuomareita tarvita”
“Ei tässä mitään tuomareita tarvita” ja muita paikkaansa pitämättömiä uskomuksia.
No rakastan, rakastan. Ja miten avioehto rakastamiseen liittyy?
Avioehto ja sen tarpeellisuus. Avioeron varalta kannattaa varautua jo ennalta.
Osakassopimuksesta ja sen tarpeellisuudesta
Mikä on osassopimus ja miksi sellainen kannattaa laatia? Jos sinulla jo on tai olet perustamassa yhtiötä kumppanin kanssa, voit välttyä monelta vaikealta tilanteelta varautumalla niihin sopimuksen keinoin.
Avioero – asiakirjaviidakko ja sen tarpeellisuus OSA 3
Miten se meneekin niin, että elämän kipeimmissä käännekohdissa tulee yleensä myös kiperiä perheoikeudellisia kysymyksiä ratkottavaksi. Silloin kun ehkä vähiten jaksaisi. Eihän sitä kelleen toivo, mutta puolet avioon menevistä tilaston mukaan siihen törmäävät. Avioeroon. Se tuo mukanaan useita käytännön asioita, joiden hoitaminen voi tuntua siinä tilanteessa erityisen raskaalta. Siksi etukäteen suunnittelu ja hyvät muistilistat ovat tervetulleita. Koska olisi pystyttävä sopimaan miten yhteiset asiat jaetaan, niin että molemmat voivat jatkaa eloa, kokosin joitakin, olkaa hyvät.
Edunvalvontavaltakirja – asiakirjaviidakko ja sen tarpeellisuus OSA 2
Edunvalvontavaltuutus kannattaa laittaa kuntoon esimerkiksi testamentin laadinnan kanssa samanaikaisesti. Kuka tahansa meistä voi koska tahansa menettää kyvyn huolehtia omista asioistaan myös ennen sitä ilmeisintä mieleen tulevaa vanhuuden mahdollista muistisairautta, esimerkiksi onnettomuuden vuoksi. Edunvalvontavaltuutuksella voi varmistua, että luotettu henkilösi voi vaivatta ottaa vastuun oman etusi valvomisesta.
Testamentti – asiakirjaviidakko ja sen tarpeellisuus OSA 1
Naputtelen eetteriin muutaman sanasen erilaisista asiakirjoista, joiden tarpeellisuutta itselle kannattanee hetki miettiä. On ehkä kertynyt omaisuutta ja moninaisia ihmissuhteita, esimerkkinä vaikkapa uusperheen perintöasiat tai omaisuuden suojaaminen eron varalta.
Aloitan nyt testamentista, joka asiakirjana ilman muuta kannattaa aina ennemmin tehdä, kuin jättää tekemättä.